fbpx

Конкурс за студенти по журналистика - преустановен

Фондация „Димитър Цонев” преустановява провеждането на конкурса за студенти по журналистика

 

Фондация Димитър Цонев преустановява провеждането на своя конкурс за студенти по журналистика. Конкурсът няма да бъде проведен тази година.

 

Клиповете на студентите-участници в конкурс 2018 г., можете да видите тук. Клиповете на студентите-участници от конкурс 2019 г., можете да видите тук. Клипове на участниците от миналогодишния конкурс 2020 г. можете да видите тук .

 

Въпроси и отговори

Може ли видеото да е повече от минута?
Идеята на конкурса е клиповете да бъдат едноминутни. Все пак, ние осъзнаваме, че понякога е трудно да покажете и кажете всичко, което бихте искали в една минута. Затова избрахме лимитът за времетраенето на клиповете да бъде 1:15 (минута и петнадесет секунди)
Може ли да участваме в отбор?
Да, можете да се обедините и да участвате като отбор, като тогава наградата се разделя по равно на всички участници в отбора.
Какво точно трябва да съдържа клипа?
Темата е “Героизъм по време на пандемия”. От тук нататък от вас зависи как ще я интерпретирате и ще я изразите в своя клип.
Какви видове техника/ софтуер да използваме при направата на клипа?
Каквито желаете – това е въпрос на ваш избор. Въпреки че доброто качество на продукцията би било предимство, това далеч не е най-важния критерий, по който видеото ще бъде оценено.
По какви критерии ще изберете победителят?
Победителят ще бъде избран с гласуване на управителния съвет на фондацията.